HLAVNÍ STRANA
MINISTERSTVO SPRAVEDLNOSTI
2002

ZPRÁVY
Ministerstvo spravedlnosti se pokusilo o zahájení výstavby státní věznice. Ve státním rozpočtu se však nenašlo dostatek financí, a proto muselo ministerstvo poněkud improvizovat. K zatím existujícím trestům ve formě veřejně prospěšných prací se přidaly některé nové, např. pobyt v hladomorně s nezpevněnou podlahou, která se nachází ve sklepě našeho ministerstva. V rámci humanizace naší hladomorny zajistilo naše ministerstvo alespoň dostatek vody.
V loňském roce slíbilo naše ministerstvo reformu soudů na pětistupňový systém. Z finančních důvodů muselo ministerstvo tento záměr přepracovat. Podle nového návrhu se pětistupňový systém zredukuje na jediného samosoudce, který z úsporného hlediska bude současně i žalobcem, případně i obhájcem, pokud si ho obžalovaný nemůže dovolit. I tato redukce je však příliš nákladná, a proto tyto funkce zastance ministr spravedlnosti. Do budoucna však stále přetrvává záměr vybudovat nový a moderní pětistupňový systém.
Dalším úkolem našeho ministerstva bylo vybudovat ústavní soud. Ale protože dosud nebyla vypracována ústava a díky neserióznímu přístupu ministerstva vnitra se ustanovení tohoto důležitého státního orgánu musí prozatím odložit.
Ministerstvo spravedlnosti po nástupu nového ministra výrazně zvýšilo kvalitu a kvantitu svojí práce, a proto může být výměna považována za úspěšnou.

Ministr Přemek