HLAVNÍ STRANA
MINISTERSTVO VNITRA
2001

ZPRÁVY
Stav unie amerických států je dobrý, stav ministerstva vnitra Republiky Ovipistán je nedobrý ba přímo žalostný. Kriminalita je nulová, protože vše již bylo ukradeno nebo spácháno(např.: Anšlus Přemkova pozemku, poprava bývalého a nikdy nekorunovaného krále, která se vlastně ani nestala). Stát nemá žádné věznice ani cely pro předběžně zadržené (a již předem odsouzené zločince) , nemá žádné záchytné stanice(které by bylo 100% využity), nemá jediného policistu ve služebním poměru, zato má aktivního náměstka. Ministerstvo nevydalo (s výjimkou jediného) žádný zákon, neodsoudilo a nepopravilo jediného odsouzeného ani nevinného kriminálníka.
Ministerstvo má neschopného ministra s vyhazovem na krku, zadluženou státní pokladnu, dokonalý archív zločinců (fotografie ze dne vzniku republiky), prázdnou kapsu, plnou hubu keců a věčnou žízeň.
Délka výroční zpráva ministerstva vnitra je přímo úměrná doposud odvedené práci, takže se velice rychle blíží ke konci.
Závěrem bych uvedl, že největším trestem ministra vnitra bude jeho ponechání ve funkci, kde muset napravit své chyby a omyly a ponechat mu možnost spáchat nové chyby a nové omyly.

Ministr Michal